300 miljoen m3 groen gas uit tomaten en uien

300 miljoen m3 groen gas uit tomaten en uien

Op 6 september reikt Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI) in Den Haag de eerste SDE+ subsidie uit voor de bouw van een installatie voor de productie van groen gas uit o.a. resten van uien, tomaten en mest.
Stichting Groen Gas Nederland

Daarnaast geeft de minister het startsignaal voor de realisatie van de productie van 300 miljoen kubieke meter gas in 2014 door bedrijven, overheden een maatschappelijke organisaties die de handen ineen hebben geslagen in de Stichting Groen Gas Nederland. Ter illustratie, 300 miljoen kubieke meter gas is voldoende om een stad ter grootte van Utrecht te voorzien van energie.

Groen gas is gezuiverd en gedroogd gas dat wordt gewonnen uit afval, plantenresten, mest en andere biomassa. Het is een duurzaam alternatief voor aardgas en kan op dezelfde manier worden gebruikt als aardgas. De initiatiefnemers van de stichting Groen Gas Nederland zijn : de energiebedrijven Eneco, Essent, E.On Benelux, GasTerra, Gasunie, de gemeente Leeuwarden, LTO-Noord, Netbeheer Nederland en de provincie Friesland.

Bron: Energieoverheid.nl

Het is goed dat er meer beleid wordt geformuleerd op duurzame energie!
Bespaar op je energielasten. Ga nu energie vergelijken op deze website.

Publicatiedatum: 5-9-2011

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten