Betaal niet teveel voor energie

Zit jij al jaren bij dezelfde energieleverancier? Of ben je zelfs nog nooit gewisseld van energieleverancier? Dan kunnen wij stellig zeggen dat je nu teveel betaalt voor energie. De energiebedrijven zijn namelijk gericht op het binnenhalen van nieuwe klanten en vergeten de trouwe klanten. Kom hiertegen in verzet en stap over naar een goedkopere partij. Het overstappen is zo geregeld.

Vroeger kon je niet kiezen voor een energieleverancier. Helaas voor de gevestigde orde is de markt vrijgegeven sinds meerdere jaren (om precies te zijn; sinds 1 juli 2004). Hier heeft de politiek toe besloten om de onderlinge concurrentie aan te wakkeren. Dit zorgt namelijk voor een daling van de prijzen. Helaas is energie wel veel duurder geworden, maar dat komt door de prijzen van energie.

Hoe simpel is het overstappen?

Heb je wel eens een jaarafrekening nagelopen? Het is bijna niet te doen. Er worden verschillende bedragen genoemd die ook nog weer onderverdeeld worden in andere kosten. Mooi hoor een compleet overzicht, maar je kunt er niets mee. Eigenlijk maakt het jou niet uit hoe de kosten onderverdeeld worden. Alleen wat het jou onder de streep kost gaat het om.

Je hoeft niet te weten hoeveel je per jaar aan energie verbruikt om te vergelijken. Je kunt namelijk gebruik maken van gemiddelden. Kies jouw gezinssamenstelling en je ziet al wat een gezin van jouw samenstelling gemiddeld verbruikt. Hiermee kun je rekenen. Jij zoekt de goedkoopste aanbieder en het nieuwe energiebedrijf zorgt voor het beëindigen van je huidige contract bij de te dure energieleverancier.

Recht op hoge kortingen

Energiebedrijven verwelkomen jou graag door hoge kortingen weg te geven. Het zijn tijdelijke kortingen, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Nadat het contract afgelopen is ben je weer vrij om over te stappen naar een andere energieleverancier. Je kiest gewoon weer voor een andere leverancier waar je weer een mooie korting krijgt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten