Energie besparen met Panasonic Eco-Power Meters

Amsterdam, 25 Oktober 2011 /EZPress/
Koning Hartman voegt de Panasonic Eco-Power Meters toe aan haar portfolio. KW1M Eco Power Meters besparen energie door het verzamelen van verbruikdata zodat er vast gesteld kan worden waar de grootste besparingen te behalen zijn. Bovendien draagt het bij aan een groen imago.
Panasonic biedt de basis voor een intelligent en modern energie managementsysteem. Energie besparen is management: waar wordt het meest verbruikt, heeft de besparende maatregel effect en is dat effect blijvend? U hebt vast al spaarlampen en toiletverlichting met bewegingsmelders. Bovendien is uw HVAC installatie al efficiënter ingesteld, worden tussendeuren gesloten en brand de buitenverlichting op een schemerschakelaar of tijdklok. Zo wordt er gemiddeld 20% op de energierekening bespaard. Helaas staan de ramen te vaak open, blijven apparatuur en machines tijdens pauzes of ’s nachts nodeloos aan staan, worden dichtslaande tussendeuren geblokkeerd en is de schemerschakelaar defect.

De Panasonic Eco Power Meters houden van verschillende groepen voortdurend het verbruik in de gaten. De verbruiksgegevens zijn direct beschikbaar en gereed voor analyse. Op deze manier weet u altijd hoeveel, er waar gebruikt wordt, en of dat afwijkt van het normaal. Zo signaleert u direct bovenmatig verbruik en kunt u ingrijpen.

Met de eerste verbruikdata wordt er vastgesteld waar de grootste besparingen te behalen zijn. Signaleer en spreid piekverbruiken; dat scheelt in vastrechtkosten. Door vervolgens verbruiksdata met elkaar te vergelijken, wordt er bepaald welke besparingsmaatregelen effectief blijken. Door regelmatig te blijven vergelijken, kan er tijdig worden ingegrepen. Door dit continue bewakingsproces verzekert u zichzelf van de laagst mogelijke energiekosten en milieubelasting.

Toepassingen
• Winkelketens; centraal energiebeheer van meerdere vestigingen over internet
• Supermarkten; efficiëntie van koelingen, vriezers en verlichting verhogen en bewaken
• In-store shops; energiekosten naar gebruik aan shopexploitanten doorberekenen.
• Utiliteitsbouw met publieke functies als zwembaden, ziekenhuizen, universiteiten en overdekte winkelcentra
• Industrie; zwaarder lopende machines signaleren en tijdig onderhouden, piekverbruik spreiden
• Voedselindustrie; onnodig verbruik tijdens stilstand signaleren en beperken


//Einde bericht

Bron: Koning Hartman

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *