Energieleverancier in combinatie met zonnepanelen

Steeds meer huiseigenaren investeren in hun woning door zonnepanelen te installeren. Niet alleen dragen zonnepanelen positief bij aan het milieu, ook bespaart het aanzienlijk in de maandelijkse kosten. Door zonnepanelen te plaatsen, kan een groot gedeelte van de benodigde energie zelf worden opgewekt.

Vaak blijkt echter dat de zonnepanelen niet voldoende capaciteit hebben om te voorzien in alle benodigde energie van een huishouden. In zo’n geval moet er toch gebruik worden gemaakt van een energieleverancier voor het afnemen van aanvullende energie. Gelukkig is het mogelijk om gewoon een energiecontract af te sluiten naast het hebben van zonnepanelen. Het voorschotbedrag kan flink naar beneden worden bijgesteld, omdat er slechts beperkt energie afgenomen hoeft te worden van de energieleverancier.

Overschot van zonnepanelen verkopen aan energieleveranciers

Het is natuurlijk ook mogelijk dat je dusdanig goed hebt geïnvesteerd in zonnepanelen, dat de opbrengst meevalt. Zo kan het ook gebeuren dat er een overschot ontstaat; de zonnepanelen produceren in een dergelijk geval meer energie dan door het huishouden wordt verbruikt. Het is natuurlijk zonde om niets te doen met het overschot aan energie, zeker aangezien dit geld op kan leveren. Energieleveranciers kopen graag energie op van huishoudens die een overschot hebben door zonnepanelen.

Binnen hoeveel jaar leveren zonnepanelen geld op?

Het aanschaffen van zonnepanelen kost natuurlijk ook geld, het is dan ook niet raar dat huiseigenaren zich afvragen binnen hoeveel jaar een dergelijke investering geld op gaat leveren. Gemiddeld genomen leveren zonnepanelen na vijf kalenderjaren echt geld op. Het is dus een investering voor de lange termijn. Daarnaast moet je jezelf beseffen dat een woning uitgerust met zonnepanelen natuurlijk ook meerwaarde biedt bij een eventuele verkoop.

Een investering in zonnepanelen is in vrijwel elke situatie een verstandige keuze. Let bij de aanschaf van zonnepanelen wel goed op het verwachte rendement, vaak kan hier vooraf al een redelijk specifieke berekening voor worden gemaakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top