Energieleverancier E.ON laat consument zelf energie opwekken

Het thuis opwekken van (groene) energie is een opkomend fenomeen. De elektriciteit die de zonnepanelen of de HRe-combiketel produceren, stroomt direct naar apparaten in huis. Wanneer de zonnepanelen of de ketel meer elektriciteit opwekken dan op dat moment in huis nodig is, wordt de overtollige elektriciteit teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Een (nieuwe) meter in de meterkast registreert alle gegevens en tot 5.000 kWh wordt de teruggeleverde elektriciteit gesaldeerd met elektriciteit die eventueel nog van E.ON is afgenomen. E.ON wil met de pilot consumentenervaringen in kaart brengen en de rol van de energieleverancier in het proces bepalen en optimaliseren. De pilot geeft E.ON daarnaast onderbouwing voor de beslissing om het decentraal opwekken van energie in de toekomst eventueel uit te bouwen. Consumenten hebben in ruil voor het delen van hun ervaringen een korting van E.ON ontvangen op de aanschaf van de zonnepanelen of een HRe-combi ketel.

Decentrale opwekking

Met de pilot speelt E.ON in op de toenemende vraag naar ‘decentrale opwekking’ vanuit de consumentenmarkt. E.ON UK deed begin dit jaar een groot consumentenonderzoek waaruit bleek dat een gevoel van onafhankelijkheid door consumenten steeds belangrijker wordt gevonden. Ook de groeiende importantie om milieubewust bezig te zijn of een financiële besparing te realiseren was voor E.ON in Nederland reden om met de pilot van start te gaan. Om de pilot van de grond te krijgen werd een partnership gesloten met Q-ENERGY, Zelziuz en Remeha.

Bespaarbazaar

Naast de pilot was er dit jaar ook de introductie van de E.ON bespaarbazaar. Op de website worden zo’n 840 energiebesparende producten aangeboden.

Bron: E.ON

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top