Energierekening hoger

In 2021 energierekening weer hoger

De komende jaren wordt aardgas duurder. De energiebelasting gaat namelijk per kubieke meter met 4 eurocent (exclusief btw) omhoog. In de zes jaren die daarop volgen zal de prijs per kubieke meter nog eens toenemen met 1 cent (exclusief btw) per jaar.

Stroom wordt daarentegen goedkoper. Het tarief van de energiebelasting gaat met betrekking tot stroom namelijk omlaag met 1 eurocent per kWh. Dit betekent dat in 2021 de energiebelasting inclusief btw voor stroom 0,12 euro zal bedragen en voor gas 0,40 euro.

Besparen op gas kosten

Kortom de energiebelasting op gas wordt dus duurder en op elektriciteit goedkoper. Om de komende jaren kosten te besparen is het raadzaam om minder gas te gaan verbruiken. Er zijn verschillende manieren om het verbruik van gas te verminderen.

  • De oude cv-ketel, 15 jaar of ouder, te laten vervangen door een moderne zuinige hr-ketel. Met een modernere hr-ketel kun je al zo’n 175 euro gemiddeld per jaar besparen.
  • Een andere manier is om de leidingen van de CV te isoleren. Zeker als deze door koude ruimtes lopen. Door het isoleren van cv-leidingen kun je gemiddeld al zo’n 16 euro per jaar besparen.
  • Tot slot kun je met het aanbrengen van radiatorfolie achter de verwarming gemiddeld zo’n 75 euro besparen.

Energie besparen

Meer tips om te besparen op energie? Kijk verder bij onze tips om te besparen op je energiekosten. Een belangrijke stap om je energiekosten flink te verlagen, en misschien wel de belangrijkste, is om over te stappen van energieleverancier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top