Geen last van tekort aan gas en olie

AALST – Nederlands gas raakt de komende twintig jaar op. Oliebronnen raken leeg. Maar iedereen die de fossiele brandstofschaarste voor wil zijn, kan vanaf maandag in Aalst terecht.

Het bedrijf Eigen Energie biedt energiebesparende aanpassingen voor huizen zoals zonnepanelen en zonneboilers. En daar komen amper installatiekosten bij want de kopers monteren vrijwel alles zelf. In het voormalige Ligthartpand aan de Gestelsestraat in Aalst gaat eigenaar Louis de Win workshops aanbieden. Klanten leren na aankoop van bijvoorbeeld zonnepanelen hoe ze de energiebespaarders zelf op hun dak monteren.

De ondernemer kwam op het idee toen hij een installateur bij hem thuis aan het werk zag. ‘Negentig procent van zijn werk kan ik zelf’, dacht hij toen. “En beter en vooral netter.”

Jouw Energie is slechts een deel van het verhaal. De Win verhuurt de overige ruimtes van zijn bedrijfsverzamelgebouw aan ruim 30 andere bedrijven die zich stuk voor stuk richten op energiebesparing of die een duurzaam product leveren. Huiseigenaren die geïnteresseerd zijn in energiebesparing vinden zo alles om hun huis vrijwel volledig zelfvoorzienend te maken onder een dak. De burgemeester opent het bedrijf zaterdag. Daarna is er een infobeurs.

© Eindhovens Dagblad 2012, op dit artikel rust copyright.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *