Hoe kunt u energie en geld besparen?

Door energieleveranciers te vergelijken kunt u veel geld besparen. Door een paar eenvoudige bespaartips toe te passen kunt u de energierekening nog verder omlaag krijgen. Wij helpen u graag met het vergelijken en met een aantal nuttige bespaartips.

Een gemiddeld huishouden heeft in 2015 ongeveer €1.771 aan energie moeten betalen. Het gemiddelde wordt hoog gehouden door gezinnen die nog nooit overgestapt zijn naar een andere energieleverancier. Overstappen naar een goedkopere energieleverancier wordt steeds belangrijker. Gezinnen gebruiken namelijk steeds meer stroom. Denk hierbij alleen maar aan het dagelijks opladen van smartphones, tablets en laptops. Hieronder treft u enkele tips aan om de energierekening omlaag te krijgen.

De slimme thermostaat

Door gebruik te maken van de slimme thermostaat kunt u onzinnige verbruik van energie voorkomen. De thermostaat zorg voor de ideale temperatuurbeheersing. Op basis van gewoontes en gebruiken van u weet de thermostaat wanneer er iemand thuis is. Gaat u toch eerder naar huis? Op afstand kunt u de verwarming aanzetten. U krijgt ook gedetailleerde inzicht in uw verbruik en u kunt het vergelijken met anderen.

Vergeet energiezuinige spaarlampen en stap over op led-lampen

Wist u dat ledlampen 80% minder verbruiken in vergelijking met gloeilampen. De traditionele gloeilampen en spaarlampen zetten een groot deel van de energie om in warmte. Door led-lampen te plaatsen in lampen die veel gebruikt worden, kunt u op jaarbasis tientallen euro’s aan energieverbruik besparen.

2 minuten korter douchen geeft besparing van €55 per jaar

In bad gaan en douchen is een grote kostenpost. Dit blijkt wel uit het feit dat u €55 per jaar kunt besparen door een paar minuten korter te douchen. Als u dagelijks 10 minuten onder de douche staat, verbruikt u dus veel energie. Een bad is uiteraard nog kostbaarder.

Verwarming één graadje lager

Door consequent een jaar lang de verwarming één graad lager te zetten, zult u ongeveer €50 per jaar besparen. Dit is relatief een geringe besparing. Het loont voor de meeste mensen waarschijnlijk niet de moeite voor een dergelijke kleine besparing.

Tot slot nog een paar bespaartips die eenvoudig te realiseren zijn:

  • Let op het energielabel bij het kopen van apparatuur

  • Ontdooi de vriezer eens per drie maanden. Dit geeft een energiebesparing van 50%

  • Vergelijk en zie hoeveel u minder gaat betalen bij een andere energieleverancier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten