Hoe zorg ik voor lagere energiekosten?

Energiekosten verlagen

Hoe kan ik de energierekening verlagen? Besparen op energiekosten is misschien wel één van de makkelijkste dingen. Enkel door een andere energieleverancier te kiezen die lagere kosten per KwH hanteren, kunt u al een aanzienlijk bedrag besparen op de jaarlijkse stroomafrekening. Natuurlijk staan de energiekosten uiteindelijk direct in verband met uw eigen verbruik. Daarom is de makkelijkste manier om te besparen op de energiekosten misschien wel het verminderen van het verbruik. Hoe kunt u uw energieverbruik verlagen? Bij de aanschaf van nieuwe apparatuur kunt u bijvoorbeeld letten op het energieverbruik. Hoewel een apparaat met een slecht energielabel in de aanschaf een stuk goedkoper is, betaalt u de extra kosten uiteindelijk toch aan de energiemaatschappij. Het is daarom vaak voordeliger om een apparaat met een laag energieverbruik aan te schaffen tegen een iets hogere aanschafprijs.

De slimme meter helpt bij het besparen op de energiekosten

Voor 2020 moeten alle huishoudens in Nederland, voor zover mogelijk, zijn voorzien van een slimme meter. Met een slimme meter kunt u elke dag het energieverbruik in uw woning in de gaten houden. Hierdoor weet u altijd precies wat u heeft verbruikt, zonder dat hier misverstanden over kunnen ontstaan. Door de slimme meter schrikt u aan het eind van het jaar niet meer van de energieafrekening, u heeft tenslotte op elk moment van de dag toegang tot uw eigen energieverbruik.

Wassen in de nachtelijke uren

Het is nog steeds zo dat het verbruik van energie in de rustige uren van de dag goedkoper is dan in de drukke uren, daarom loont het nog steeds om ’s nachts te wassen in plaats van overdag. ‘s-nachts wassen is simpelweg goedkoper. Op jaarbasis kan dit meerdere tientallen euro’s schelen. Als u bijvoorbeeld altijd in de nacht de wasmachine en/of droger aanzet, dan zal dit altijd tegen de laagst mogelijke kosten per KwH zijn. Met name de droger scheelt veel geld. Nu vraagt u zich wellicht af; wat kost een droger op jaarbasis? Een droger heeft per jaar een gemiddeld energieverbruik van zo’n 400 kWh. Dat is maar liefst € 80,- tot € 110,- per jaar. Door op lager tarief te draaien, bespaart u dus inderdaad € 20,- tot € 30,-.

U heeft hierboven enkele tips gelezen hoe u kunt besparen op energiekosten. Dit kan enerzijds door een goedkoper energiecontract af te sluiten, en anderzijds door uw energie verbruik te verminderen. Een goedkoper energiecontract kunt u regelen door simpelweg van energieleverancier te wisselen. Kijk en vergelijk energieleveranciers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten