In 2050 alleen groene energie

In 2050 gebruiken wij alleen nog maar groene energie

Onze fossiele brandstof is een keer op. Langzaam worden alternatieve energiebronnen steeds belangrijker, en dat moet ook wel. De deskundigen zijn het er niet over eens wanneer wij verplicht over moeten naar de alternatieven. Er zijn pessimistische deskundigen die zeggen per 2030. Anderen houden het op 2080. Volgens het rapport Energy (r)evolution van Greenpeace moeten wij per 2050 volledig over kunnen zijn op groene stroom.

Volgens deskundigen is 2050 alleen maar haalbaar als er via subsidies nu al zo veel mogelijk afscheid wordt genomen van fossiele brandstoffen. Groene stroom moet gepromoot worden en fossiele brandstoffen moeten juist ontmoedigd worden. Volledig afscheid nemen van fossiele brandstoffen zal lastig worden. Voor sommige bedrijfstakken zal energie uit groene stroom onhaalbaar zijn. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan staalsmelterijen, vrachtvervoerders en luchtvervoerders. 90 tot 95 procent over op groene stroom per 2050 moet volgens deskundigen haalbaar zijn.

Groene stroom is langzaam in opmars

Steeds meer particulieren stappen (deels) over op groene stroom. Zonnepanelen worden steeds goedkoper en het rendement op de investering wordt steeds hoger. Hierdoor wordt de investering sneller terugverdiend. Op dit moment staat 14 procent van de huizenbezitters open voor zonnepanelen. Dit is nog een laag percentage, maar zal de komende jaren verder stijgen. Maar liefst 72 procent van de huiseigenaren is namelijk al overtuigd van de mogelijkheden om op deze manier te besparen op de energiekosten.

Wil jij ook besparen? Vergelijk eerst de energiebedrijven met elkaar. Om dit zelf te doen is best lastig, je moet met vele factoren rekening houden. Op onze website kan je eenvoudig energieleveranciers vergelijken. Mogelijk kun je door over te stappen al honderden euro’s per jaar besparen. De volgende besparing is het plaatsen van zonnepanelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *