Investeren in uw huis voor het energielabel?

Voor de meeste huiseigenaren is de hypotheeklast de zwaarste maandlast. De energierekening komt voor de meeste gezinnen in de top vijf terecht van duurste maandelijks terugkerende lasten. Laat dat nu ook net de maandlast zijn waar u zeer eenvoudig geld op kunt besparen.

Bij het verkopen van een huis is het tegenwoordig verplicht om een energielabel af te geven. Aan de hand van het energielabel kunt u aflezen hoe energiezuinig het huis is. De meest energiezuinige huizen krijgen energielabel A de minst zuinige het energielabel G. Door energiebesparende maatregelen kan de waardering van een huis verhoogd worden.

Investeren in uw huis voor het energielabel?

Alleen als u uw huis gaat verkopen heeft u iets aan een betere energielabel. Uw huis isoleren is natuurlijk wel slim. Dit is namelijk een investering om de energierekening te drukken. Het nadeel is dat u eerst flink moet investeren. Dit moedigen wij zeker aan, maar u kunt beginnen met het verlagen van uw vaste lasten zonder eerst te investeren.

Reken eerst af met de energieleverancier met de te hoge tarieven

Bent u de afgelopen jaren overgestapt naar een andere energieleverancier? Nee? Grote kans dat u flink kunt besparen op de energierekening. Energiebedrijven zijn namelijk dol op nieuwe klanten en willen u graag overhalen met een aantrekkelijke korting. Deze korting wordt in de loop van de jaren weer uit de tarieven van het energiebedrijf gesleuteld, maar dan stapt u toch gewoon weer over.

Houd uw uitgaven onder controle door het vergelijken van energie. Pas als dat goed geregeld is kunt u nog meer besparen met energiezuinige maatregelen om het energieverbruik terug te schroeven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten