Meer stroom verbruikt op bespaardag

Opvallen, op bespaardag juist meer stroom gebruikt? The Energy Challenge daagde mensen uit om vandaag 10% minder energie te verbruiken. De organisatie laat echter weten meer tijd nodig te hebben om de cijfers te analyseren. De resultaten van vandaag kunnen vanwege het andere weer niet zomaar worden vergeleken met een week geleden.

Volgens de 10:10 elektriciteitsmeting is er vandaag ongeveer 10% mr energie verbruikt dan vorige week maandag. Maar de resultaten van beide dagen kunnen niet n op n vergeleken worden: vorige week maandag was het een prachtige zomerse dag, vandaag is het herfstig weer.

Mensen doen eerder het licht aan

Volgens de organisatie hebben mensen s ochtend en s avonds veel eerder de verlichting aangedaan dan een week geleden. Professor Kling, deskundige op het terrein van elektriciteitsverbruik: “Het weer en met name het licht heeft een groot effect gehad op het verbruik. Het is niet zo eenvoudig de zaken in de tijd met elkaar te vergelijken”.

Energiebesparing op de kaart gezet

Volgens de organisatie heeft de actie energiebesparing op de agenda gezet. “Op verschillende momenten was #watdoejijuit trending topic op twitter. Het aantal reacties is overweldigend. ‘Wat doe jij uit?’ is hiermee een krachtig signaal richting politiek, bedrijven en burgers dat energiebesparing noodzakelijk en mogelijk is.”

Resultaten worden verder geanalyseerd

10:10 The Energy Challenge zal met steun van deskundigen de resultaten verder analyseren en over enige tijd een definitieve analyse geven van de opbrengst van de actie.

12 bespaartips

Ook na vandaag is het natuurlijk mogelijk om op een relatief eenvoudige manier honderden euro’s te besparen op je energierekening. Lees hier de 12 tips over hoe je dat kan doen.

Bespaar honderden euro’s op je energierekening

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *