Moeilijk om energieleveranciers te vergelijken

Het is in 2015 nog steeds moeilijk om energieleveranciers te vergelijken. Independer constateert dit na uitgebreide analyse van de energiemarkt, en veel reacties van bezoekers. Kenmerken als contractduur, een vast of variabel tarief en de mate van duurzaamheid zijn lastig vergelijkbaar.

Ook zij constateren, wat al vaker is geconstateerd, dat door de grote hoeveelheid overstappers, consumenten uiteindelijk op het verkeerde been worden gezet. Zij worden bij het afsluiten gelokt door flinke kortingen. Wanneer een consument op energie vergelijkt, scoren dit soort aanbieders steevast als meest voordelige. Maar er wordt niet al te duidelijk bij vermeld dat de lagere tarieven voor gas en electra maar tijdelijk zijn. En dat na de eerste kortingsperiode, het volle pond moet worden betaald. Dit terwijl de variabele kosten van de energierekening maar beperkt zijn, en het grootste deel uit vaste kosten bestaat. Zo betaalt de consument op de lange duur meer dan nodig is.

Het is dus zaak om de energierekening regelmatig tegen het licht te houden. En als u bent overgestapt, na een of twee jaar echt even te checken of uw leverancier nog wel de goedkoopste aanbieder is. Kijk bij ons overzicht van top 10 goedkoopste energieleveranciers om te kijken of u nu voordelig uit bent.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Exit mobile version