Nederlanders stappen massaal over op goedkopere energie

De afgelopen jaren ben jij waarschijnlijk al tientallen keren benaderd door energiebedrijven met een aantrekkelijk voorstel. Er is namelijk veel geld te besparen op energie. Ga niet in op een voorstel van één leverancier, maar vergelijk de diverse aanbieders met elkaar. In 2015 is bijna 1 op de 7 huishoudens overgestapt. Deze overstappers hadden een goede reden om te switchen.

Vorig jaar zijn 2 procent meer huishoudens overgestapt in vergelijking met het jaar 2014. Dit blijkt uit de Energiemonitor van de Autoriteit Consument en Markt. In 80 procent van de gevallen was de overstap niet uit onvrede, maar juist voor het geld. Er was en er is nog steeds zoveel geld te besparen dat je een dief van je eigen portemonnee bent als je blijft zitten.

Door te switchen profiteer je van de lagere olie- en gasprijzen

Al twee jaren zijn de gemiddelde kosten van energie aan het dalen. Dit jaar betaalt een gezin met vier kinderen gemiddeld €1.661 per jaar. In 2015 kwamen de gemiddelde energielasten nog uit op €1.739. In 2014 waren de lasten €1.782. De daling is opmerkelijk, want de netbeheerkosten en de energiebelasting zijn onlangs verhoogd.

De helft van de gezinnen is al een keer overgestapt

De energiemarkt is vrijgegeven in 2004. Sindsdien is 49 procent van de gezinnen al minimaal één keer overgestapt. Sommige geldbewuste consumenten zijn sindsdien al meerdere keren overgestapt. Dat is ook niet zo vreemd, want de besparing kan wel oplopen tot €375 op de jaarnota. De grootste besparing wordt gepakt door huishoudens die sinds 2004 nog niet één keer overgestapt zijn.

Naar welke energiebedrijf kan ik het gaan?

Welk energiebedrijf de beste deal voor jou heeft hangt van meerdere factoren af. Je kunt de mogelijkheden eenvoudig verkennen door te vergelijken via onze berekeningstool. Het enige wat je moet doen is de laatste jaarnota erbij pakken en de bedragen op onze website invullen. Je kunt het bedrag onder de streep op je laatste nota in één oogopslag vergelijken met het voorstel van de goedkoopste energieleverancier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *