Netbeheerder sluit meer huishoudens af

Netbeheerder Liander heeft dit jaar al 10.000 huishoudens afgesloten van gas en/of stroom. Dat zijn 4000 huishoudens meer dan in voorgaande jaren.

Liander zegt sterke aanwijzingen te hebben dat veel mensen moeite hebben met het betalen van de energierekening. Dat zei een woordvoerder van het bedrijf zaterdag naar aanleiding van berichtgeving door de NOS.

Liander
Liander is de grootste netbeheerder in Nederland. Het bedrijf is onder meer actief in Gelderland, Friesland, Zuid- en Noord-Holland. Volgens een woordvoerder van Energie Nederland, de brancheorganisatie van energieleveranciers, “is het natuurlijk zo dat mensen door de economische situatie in de problemen komen”.

Het klopt volgens hem dat leveranciers te maken hebben met een stijging van het aantal mensen dat niet in staat is om de energierekening te voldoen, maar er zijn ook leveranciers die geen stijging zien.

Schuldsanering
“In het algemeen geldt dat leveranciers in samenspraak met gemeenten zoveel mogelijk proberen om afsluiting te voorkomen door een schuldsaneringstraject in gang te zetten”, aldus de woordvoerder. Gemeenten en energieleveranciers zijn wettelijk verplicht om elkaar te informeren over huishoudens die in moeilijkheden zijn geraakt.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *