Overstappen naar andere energieleverancier

Het is een absolute aanrader om eens goed naar de looptijd van je energiecontract te kijken. Het kan namelijk heel goed zijn dat de looptijd hiervan reeds verstreken is of op korte termijn zal verstrijken. Als de looptijd verstreken is, loopt de energielevering wel door, maar vaak wel tegen een ander tarief. Een tarief dat vaak veel hoger is. Door op tijd je huidige contract te verlengen of door over te stappen naar een andere energieleverancier kan je flink wat kosten besparen.
Via vergelijkingssites kun je de kosten op basis van je energieverbruik vergelijken met andere energieleveranciers. Vaak blijkt uit de vergelijking dat het overstappen naar een andere energieleverancier het meest voordelig is.

Hoe kan ik overstappen?

Bij de meeste contracten mag je al 2 maanden voordat het contract is afgelopen kosteloos het contract beëindigen en is het dus mogelijk om zonder kosten of boete over te stappen. In sommige gevallen kan het zelfs zo zijn dat het betalen van een boete nog voordeliger is dan het niet overstappen. Er geldt in Nederland een maximum aan de opzegvergoeding die uw huidige energiebedrijf bij u als boete in rekening mag brengen. Duurt uw contract nog minder dan 1,5 jaar, dan is de maximale opzegvergoeding € 50,- voor gas en € 50,- voor stroom. Heeft u beide, dan is de maximale opzegvergoeding dus € 100,-. Dit heeft u al snel terugverdient met een goedkoper nieuw energiecontract met overstapkorting. Is uw contractduur langer, dan is de opzegvergoeding hoger.
Het overstappen is eigenlijk heel gemakkelijk. Het enige wat je zelf hoeft te doen is online een aanvraagformulier invullen en daarna bevestigen. De nieuwe leverancier regelt de beëindiging van het contract bij de oude leverancier.

Bekijk ons overzicht van energieleveranciers en stap direct online over.

1 reactie op “Overstappen naar andere energieleverancier”

  1. Pingback: Wat betaalt een gezin gemiddeld voor energie? – Vergelijk energie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top