Steeds meer groepsaankopen na uitblijven eenheidstarief energie

Uit een onderzoek van Test-Aankoop blijkt dat de prijzen die de gezinnen in Kortrijk betalen voor gas en elektriciteit tot de duurste van ons land behoren. Er wordt werk gemaakt van een eenheidstarief, verzekerde schepen Guy Leleu(CDV) in september vorig jaar. Leleu zit in het directiecomité van distributeur Gaselwest.

Dat ‘er wordt werk gemaakt’ is echter nog altijd aan de gang.

Ondertussen zijn er meer en meer gezinnen die alternatieven zoeken. Het Kortrijkse stadhuis zat dinsdagavond dan ook afgeladen vol voor een infoavond over een groepsaankoop voor gas en elektriciteit, een initiatief van de provincie.

Bijna tweeduizend aangesloten Kortrijkzanen gaven al te kennen te willen veranderen van leverancier. De besparing die je zou kunnen realiseren, bedraagt maximum 300euro, zo bleek. Een doorsnee gezin in Kortrijk betaalt volgens Test-Aankoop 210euro meer per jaar in vergelijking met een grootstad als Antwerpen.

De groepsaankoop garandeert je een goedkoper contract omdat zoveel burgers samengebracht worden. Je kan deelnemen voor elektriciteit, gas of beiden.

Iedereen kan inschrijven tot eind januari. Op 6februari wordt een onlineveiling georganiseerd. Kort daarna ontvang je een voorstel en heb je een maand de tijd om daarop in te gaan. De datum van overstap kan je kiezen tussen 15april en 30september. Het nieuwe contract is geldig voor één jaar. Maar het is de bedoeling dat de provincie ermee doorgaat.

www.samengaanwegroener.be

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *