Te dure energie

Veel mensen betalen nog steeds teveel voor hun energie. En blijkbaar hebben media dit fenomeen nu ook opgevangen, mede door het feit dat de mensen van TestAankoop aan de alarmbel trekken. Ook wij hebben een tijdje geleden gemeld dat je flink kunt besparen door te kiezen voor de kleine leveranciers. Want de grote spelers doen voor hun klanten veel minder inspanningen dan de kleinere spelers. Het moet dan ook niet verwonderen dat wij voor onze elektriciteit al enkele jaren bij Ecopower zitten en voor aardgas bij Lampiris. En wij geven toch nog enkele tips om geld te besparen:

  • Wat je niet verbruikt moet je niet betalen, dus daaraan werken is een directe besparing. Onze website (alsook ons boek “Omgaan met energie”) bevat honderden tips om energie en dus geld te besparen. Neem de tips ter harte, en als je al enkele dingen kunt toepassen in je dagelijkse leven, zal het een zichtbare positieve impact hebben!
  • Blijf niet bij de pakken zitten. Doe morgen nog de V-test van de VREG en kijk waar je het goedkoopst aan je energie kunt geraken. Maak je huiswerk of vraag aan mensen die de stap al gedaan hebben om je te helpen. Want terecht, zoals de mensen van Test-Aankoop zeggen (en wij ook al tot in den treuren hebben herhaald), kan je honderden euro’s per jaar besparen door over te schakelen. Bij de pakken blijven zitten is dagelijks geld verliezen.
  • Vergeet ook niet dat je heel wat rechten hebt en dat geen enkele maatschappij je zomaar zonder energie mag zetten, zeker niet als je wenst over te schakelen. Het is dus een louter administratieve aangelegenheid.
  • Wees niet bang voor het papierenwerk, want dat valt heel aardig mee. Meestal volstaat het om een nieuw contract te tekenen en de nieuwe leverancier zal dan je oude contract wel zelf opzeggen. Opgelet, hou al je papieren goed bij de hand, want bepaalde bedrijven durven nogal eens een loopje nemen met de wet en de klanten ten onrechte dingen aanrekenen (we spreken uit ervaring).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *