Verwarming één graadje lager voor een lagere energierekening

Door de hoge kosten van energie kan het steeds beter uit om te investeren in het isoleren van uw huis. Er zijn ook eenvoudigere manieren om de energierekening omlaag te krijgen. Door de verwarming één graad lager te zetten, kunt u veel geld besparen. Maar is dit wel de slimste manier om te besparen?

De maandelijks betaalde voorschot aan het energiebedrijf drukt zwaar op het huishoudbudget. Er zijn verschillende manieren om de rekening omlaag te krijgen. De meest effectieve manier is om de kosten van de energieleveranciers te vergelijken. Door een paar minuten de tijd te nemen om te vergelijken, kunt u tot honderden euro’s per jaar besparen. Op deze manier kunt u meer besparen dan de kamertemperatuur met één graad te verlagen.

Wat bespaart u door de thermostaat één graad lager te zetten

Het effect hangt van meerdere factoren af. Hoe groot is bijvoorbeeld het huis? Hoeveel kamers moeten er verwarmd worden? Hoe oud is de cv-ketel? Uitgaande van gemiddelden kunt u op deze manier een besparing realiseren van 7% op het verbruik. De besparing is ongeveer 90 m3 gas. Uitgedrukt in euro’s hebben wij het over €55 tot €65. Dit is een relatief kleine besparing voor één jaar lang in een koud huis te moet leven.

Kortom, u kunt beter uw energieleverancier vergelijken met het huidige aanbod. De kans is groot dat u op deze manier veel meer geld kunt besparen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.