Vooral vijftigers stappen over naar een andere energieleverancier

Wist u dat vooral mensen tussen 50 en 65 jaar actieve overstappers zijn? Van deze groep is 28% al eens overgestapt. Vooral 65-plussers stappen veel minder over, namelijk 20,5%. Op de voet gevolgd door jongeren waarvan 23,3% actieve overstappers zijn.

De grote verschillen zijn deels te verklaren. Doordat jongeren tot 35 jaar het moeilijk hebben op de huizenmarkt, blijven ze langer bij de ouders zitten. De groep van 65-plussers is niet bezig met het besparen op energie en blijven mooi zitten waar ze zitten. Een groot deel van deze groep hoeft zich ook niet druk te maken omdat ze het financieel gemiddeld goed hebben. Een deel van deze groep zit bijvoorbeeld een verzorgingstehuis. Hier gaan zij niet meer over de energierekening.

Waarom moet je overstappen van energieleverancier?

Het effect voor je portemonnee wordt door veel mensen onderschat. Je kunt maandelijks honderden euro’s besparen door over te stappen naar een goedkopere energieleverancier. Het verschil kan zelfs oplopen tot €400 per jaar. Jarenlang werd er niet veel gebruikt gemaakt van deze mogelijkheid, maar dat is inmiddels anders. In 2015 zijn ongeveer 15% van de gezinnen overgestapt naar een andere energieleverancier.

Is overstappen lastig?

De eerste actie is het vergelijken van energieleveranciers en de goedkoopste kiezen. Je meld je aan. Vervolgens heb je 14 dagen bedenktijd. Dan is het een kwestie van de meterstanden doorgeven, en je nieuwe energieleverancier zorgt voor het beëindigen van je huidige contract. Het overstappen is geregeld. Het kost je in totaal misschien 10 minuten en het levert je flink geld op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten