Wat leveren zonnepanelen op?

Energie is een grote kostenpost voor Nederlandse gezinnen. Dit verklaart de populariteit van het installeren van zonnepanelen door particulieren. Een energiezuinig huis geeft een grote kostenbesparing.

Op de juiste manier geplaatste zonnepanelen zijn een slimme investering. De panelen worden steeds goedkoper en het rendement wordt steeds hoger. De meeste huishoudens met zonnepanelen besparen op deze manier fors op de energierekening. Om in de volledige energiebehoefte te kunnen voldoen heb je gemiddeld 16 panelen nodig, maar voor het grootste deel energie halen uit de zon geeft ook al een grote maandelijkse besparing.

Wat leveren zonnepanelen jou op?

Bij het aanschaffen van zonnepanelen moet er goed gelet worden op de gemiddelde verwacht opbrengst. Er zitten namelijk grote kwaliteitsverschillen tussen de panelen. Je kunt beter iets meer uitgeven voor een hogere opbrengst. Dit kan de terugverdienperiode namelijk korter maken ondanks de hogere aanschafprijs.

Het installeren van 10 m2 aan zonnepanelen zal ongeveer 1.300 KWh aan stroom opwekken. De hoogte van de besparing is van meerdere factoren afhankelijk. Denk hierbij aan
• De plek waar ze geïnstalleerd worden
• De hele dag zon op de panelen?
• Wat zijn de kosten per kWh bij je huidige energieleverancier

Indicatief moet je ongeveer denken aan een besparing van €550 tot €650 per jaar.

De beste manier om te besparen is door energiebesparende maatregelen te treffen en om daarnaast ook eens kritisch te kijken naar je huidige abonnement. Betaal je niet teveel voor energie? De onderlinge concurrentiestrijd tussen de energiebedrijven is groot.

Als consument kunt je hiervan profiteren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.