Welk contract sluit ik af met mijn energiebedrijf?

Er zijn verschillende soorten contracten waar je tussen kunt kiezen. De lengte van een contract kan ook weer invloed hebben op de maandlasten. Welk energiecontract kun je het beste kiezen en waarom?

Je hebt vergeleken en je kunt flink besparen door over te stappen naar een andere energieleverancier. Nu is het nog een kwestie van de duur van het contract te kiezen. Door het kiezen voor een lange looptijd ben je voor een lange periode verzekerd van een vast tarief. Met een korte looptijd kun je profiteren van tariefverlagingen en kun je tijdelijke acties van energiebedrijven meepikken. Wat is wijsheid?

Energietarieven zijn niet te voorspellen

Je kunt niet weten of je juist moet kiezen voor een contract voor één jaar of drie jaar, of juist voor een variabel tarief. Je kunt namelijk niet met zekerheid weten hoe de energieprijzen zich gaan ontwikkelen. Je kunt het beste vergelijken en de goedkoopste energieleverancier kiezen. Gaan voor een variabel tarief is het nemen van een grote gok, maar het kan goed uitpakken. Met een contract van meerdere jaren koop je eigenlijk zekerheid in. Dit geeft ook een stukje rust. Bij een prijsstijging heb je er nog niet gelijk last van.

Waar let je op bij een nieuw energiecontract?

Wij bieden een eenvoudige vergelijking aan, maar neem nog wel even de moeite om je te verdiepen in de aanbieding van een energiebedrijf. Dat doe je door te klikken op “Meer informatie”. Hier lees je onder andere voor hoelang je een contract afsluit en wat de actie is van het energiebedrijf. Ook zie je hoe het maandbedrag opgebouwd is. De welkomstactie is maar tijdelijk, maar zodra deze verlopen is, kun je weer overstappen naar een andere leverancier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten